torsdag, september 29, 2011

Matmesse og NM i kokkekunst for lærlinger


Jeg og min kollega var på Matmesse i går. 
Det er en 3 dagers A La Carte - messe
i Grieghallen. 
I går var det NM i kokkekunst for lærlinger
og vi var så heldige at vi fikk være gjester. 
Vi fikk servert mat fra
lag nr 1 og de hadde vært kjempeflink. 

Momentene lærligene hadde fått oppgitt
var kabbe, hjort og vannbakels. 
Ut av dette skulle de lage en 3 retters
På vårt bord fikk vi 
Krabbe på potetrisotto
Langstekt hjortestek med potetrøsti, honningglaserte gulrøtter, 
rotpurre, sprøstekt kantarell og viltsaus
Vannbakels fylt med eplemost og
vaniljesaus

 hovedretten.

 Alle tre rettene fra laget som serverte oss. 

  Det var også konkuransse mellom servitørene
(tror det var NM det også)
Vi fikk en veldig koselig servitør 
som kunne en del om vin og den drikken vi fikk servert, 
men som tok en del rare avgjørelser rundt selve 
serveringen. 
Alt i alt en gøy opplevelse. 
Her er maten til alle lagene:





 



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du bruker din dyrbare tid på min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...