tirsdag, september 08, 2009

Sosialpedagogisk dag

Vi skal ha sosialpedagogisk dag med elevene i dag. Først skal vi på Lepramuseet her i Bergen (anbefales) og så skal vi gå på kino. Vi har funnet en spesiell og aktuell film for oss på helse og sosial, nemlig My sister`s keeper.

Både gleder meg og gruer meg. Kjenner meg selv så godt at dette er et emne som går rett i hjerteroten på meg som mor.
Samtidig så er det fint å ta med elevene på en slik film med godt innhold og aktuelt tema.

My_sister_s_keeper__144924c

Cameron Diaz og Jason Patric spiller foreldrene som bestemmer seg for å få ett nytt barn, som kan med sine organer kan redde deres nålevende datter fra blodkreft og en alt for tidlig død.
Et stort og viktig spørsmål står i sentrum for denne gripende historien: Hvor langt er man som foreldre villige til å gå for å redde livet til et barn? Brian og Marge Fitzgerald har stått overfor dette spørsmålet mange ganger. I en alder av bare to år fikk dere datter Kate diagnosen leukemi. Hun skulle ikke overleve, men mot alle odds er Kate fortsatt i live når hun fyller 16 år. At dette er mulig kan familien takke Kates yngre søster Anna for, som har vært den perfekte medisinske donator.
Men 13 år gammel bestemmer Anna seg for noe som umiddelbart snur opp ned på familiens liv. Hun vil ikke lenger være sin søsters donator. I det minste vil hun ha retten til å bestemme selv. Hun går i mot sine foreldre for å få kontroll over egen kropp, samtidig som er smertelig klar over at dette kan lede til sin søsters død
.

4 kommentarer:

 1. Håper dere får en kjekk dag.
  Vet bare en ting - hadde jeg sett den filmen på kino, hadde jeg aldri funnet døra ut. Hadde nok vært blendet av tårer som sprutet!
  Men kunne godt tenke meg å sett den. Får leie den på video og ha lommetørklene klar.

  SvarSlett
 2. WOW - en ordentlig heavy film!!! Men sikkert også en ordentlig tankevekker - noe vi trenger alle sammen innimellom!!!

  SvarSlett
 3. Det hørtes ut som en gripende film med et høyst aktuelt innhold. Jeg er noe skeptisk til sånne "reservedels-søsken" - men det er selvfølgelig enkelt når man ikke står i en sånn situasjon selv, og jeg vet jo at man gjør det man kan for ungene sine. Likevel... Hm... Jeg tror jeg må se denne filmen.

  SvarSlett
 4. HMMM grine film altså.... hverfall for meg...

  SvarSlett

Takk for at du bruker din dyrbare tid på min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...