torsdag, juni 25, 2009

St. Hans

IMG_3714

I år har vi lært noe viktig. Et lite bål er viktigere enn ingen bål.

På Vindenes der vi bor, har det i årevis vært St. Hans feiring på kaien rett nedenfor huset vårt. Der griller vi, har bod, selger lodd og har leker for ungene. Vi har til og med sittet under presseninger med regntøy i øsende, pøsende Bergensregnvær.

I år hadde Velforeningen valgt å flytte dette til en grusbane midt inni byggefeltet som også hører til Vindenes, pga foreldre som syns det ble mye å passe på barna ved sjøen (vi har en fast regel om at alle barn må ha redningsvest på). Der ble det grilling men ingen bål. Jo, jeg skal være rettferdig, det var stablet 8 vedkubber i en utepeis……

Vi var skeptiske, ikke fordi vi ikke er tilhenger av forandringer, men noen tradisjoner bør holdes, syns vi, og hvorfor forandre noe som fungerer godt?
Nå kommer det tydelig fram at vi ikke var glad for dette nye, og det er meningen også.

Barna i område var heller ikke særlig lykkelig for forandringen. Noen av disse tok et flott initiativ og gikk i protesttog rundt om i byggefeltet for å få folk ned på kaien og det gamle stede, og for å tenne bål. Jeg traff noen av dem nedpå kaien etterpå og hva hadde de lært? Jo, det hjelper å demostere for noe man tror på….
Fantastisk!!!

Hva gjør vi ikke for barna? Jo, vi trosser våre egne motforestillinger og stiller opp på grusplassen med stoler og mat. Etter en liten stund og når loddtrekningen var ferdig kom lillemann og spurte om vi ikke kunne gå ned på kaien. Der var det kommet noen folk.

Her kan dere se hvor koselig det var når vi kom ned på kaien.

St Hans 09

St Hans 092

St Hans 091

Store, svømmedyktige barn har ikke redningsvest på (hadde det vært opp til meg, hadde han hatt vest på, men både hulemannen og lillegutt syns jeg er altfor hysterisk og redd så jeg blir nedstemt i høye toner. Hadde det vært i båt derrimot, hadde hulemannen heldigvis hatt samme syn)

Neste år er det ikke tvil om hvor vi skal feire St. Hans….

1 kommentar:

  1. Takk og pris for at det er flere som deler vårt syn på saken - et mer begredelig sted å feire st.Hans på skal man lete lenge etter.
    Vi gikk hjem i egen hage, fikk ikke med oss at noen faktisk hadde tatt til vett og gått ned på kaien.

    Satser på neste år, og at vi blir tilgodesett med dette fine været da også :-)

    SvarSlett

Takk for at du bruker din dyrbare tid på min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...